EMDR voor kinderen

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een vorm van therapie die gebruikt wordt om kinderen te helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen. EMDR is effectief gebleken bij de behandeling van verschillende soorten trauma, zoals geweld, verlies, misbruik of ongelukken.

Bij EMDR werkt therapeut Aadje Barlage samen met het kind om het trauma te identificeren dat verwerkt moet worden. Dit kan een specifieke herinnering, beeld, gevoel of lichamelijke sensatie zijn die nog steeds angst, verdriet of boosheid veroorzaakt.

Tijdens een EMDR-sessie wordt het kind gevraagd om zich te concentreren op het trauma terwijl het tegelijkertijd afgeleid wordt door de therapeut. Terwijl het kind de afleiding ervaart, begeleidt de therapeut het kind om gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties te observeren en te verwerken die naar boven komen. Dit kan het kind helpen om de intense emotionele reacties en de negatieve overtuigingen die aan het trauma gekoppeld zijn, te verminderen.

Kinderen hoeven niet te praten bij deze methode voor het verwerken van het trauma.

Vaktherapeut Aadje Barlage

 

 

Prikls is gespecialiseerd in EMDR voor kinderen.

EMDR voor kinderen is korter en speelser dan EMDR voor volwassenen. Het wordt aangepast aan de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind, en er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken en materialen die geschikt zijn voor kinderen.

Vragen over EMDR therapie voor Kinderen in Lelystad?

Voordat jouw kind start met EMDR, maak ik graag kennis tijdens een intakegesprek. Tijdens de intake is er ruimte voor vragen, bespreken we de zorgen en staan we kort stil bij de ontwikkeling van het kind en de gezinssituatie.

Op basis van dit gesprek bekijkt de EMDR therapeut of EMDR de juiste methode is. Het kan zijn dat er naast EMDR meer hulp nodig is.
Dit advies wordt opgenomen in het behandelplan.