Aadje Barlage

Al op jonge leeftijd heb ik kennis gemaakt met de hulpverlening. Ik ben opgegroeid in een gezin waar ook altijd plaats was voor pleegkinderen. Hierdoor kwam ik diverse soorten hulpverleners tegen. Het werd mij toen al duidelijk dat ik therapeut wilde worden.
Ik besloot hiervoor hard te gaan studeren en heb uiteindelijk mijn eigen manier gevonden om te kunnen bijdragen aan een goede hulpverlening.

In 2015 ben ik afgestudeerd als Dramatherapeut in Amersfoort. Daarna ben ik aan het werk gegaan in de jeugdzorg. Ik heb aan diverse projecten een bijdrage mogen leveren om zo een beetje te ondersteunen in het leven van een ander.
Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende cursussen gedaan om mijn kennis uit te bereiden. O.a. de post HBO opleiding systeem gericht werken en traumabehandeling Write junior. Hierdoor kan ik ook systeem- en traumabehandelingen aanbieden.

Mijn meest persoonlijke eigenschap is mijn gedrevenheid. Als ik ergens voor ga, dan zet ik mij voor de volle 100% in. Mocht er een tegenslag zijn laat ik mij niet zomaar van de baan slaan. Ik ben iemand die dan een andere oplossing bedenkt en er alsnog vol voor gaat. Ik bezit hierin veel creativiteit en geduld. Ik heb een goed observatievermogen. Daardoor overzie ik veel en heb ik een goede helicopterview.

Vaktherapeut Aadje Barlage

Marlies Muis

Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in een klein dorpje in de kop van Overijssel. In dit gebied ben ik opgegroeid en hier woon ik nog steeds met veel plezier.

In 2011 heb ik mijn bachelor diploma Social Work bij het Windesheim behaald. Vervolgens ben ik aan het werk gegaan als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hier heb ik me veelal beziggehouden met beschermingsonderzoeken en gezag en omgangszaken. Ik heb ruim 10 jaar bij de Raad voor de Kinderbescherming gewerkt, zowel in Flevoland als in Friesland. In deze periode heb ik verschillende cursussen en de opleiding Jeugdbescherming afgerond. Bij de Raad heb ik veel verschillende gezinnen voorbij zien komen en heb ik me kunnen verdiepen in het oplossingsgericht werken en in het praten met kinderen over moeilijke onderwerpen in het leven.

In 2018 heb ik de opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) afgerond. Tijdens deze opleiding staat persoonlijke aandacht en communicatie centraal.

In 2020 heb ik de overstap gemaakt naar pleegzorg bij TriadeVitree. Hier heb ik meer kennis gemaakt met het hulpverlenen aan(pleeg)gezinnen maar zeker ook nog meer geleerd over gehechtheid en trauma.

Per 1 december 2023 heb ik de stap gemaakt om voor Prikls te gaan werken dat vind ik een enorme uitdaging. Om als gezinsbehandelaar bij Prikls aan de slag te gaan, heb ik de opleiding systeemgericht werken gevolgd zodat ik met nog meer vertrouwen gezinnen kan ondersteunen.

In mijn persoonlijkheid ben ik rustig, bedachtzaam en gevoelig. Ik wil graag eerst contact maken met mensen en tijd nemen om elkaar te leren kennen. Anderzijds kan ik goed doorpakken en overgaan tot actie wanneer dat nodig is. Al met al zet ik me graag in voor (kwetsbare) kinderen en gezinnen zodat er daarna weer meer ruimte is voor positieve ontwikkeling.

Behandelaar, Marlies Muis