Traumabehandeling

Een trauma kan zich voordoen als gevolg van verschillende gebeurtenissen, zoals geweld, misbruik of ongelukken, en kan diepgaande psychische en emotionele littekens achterlaten. Het is van essentieel belang om trauma te behandelen, vooral bij kinderen, omdat onbehandeld trauma kan leiden tot langdurige emotionele en gedragsproblemen. Het kan invloed hebben op het vermogen van een kind om relaties aan te gaan, te leren en zich goed te ontwikkelen.

Prikls biedt twee effectieve behandelingen aan voor trauma’s bij kinderen, jongeren en volwassenen. Dit zijn Write Junior en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Write Junior

Write Junior is een therapeutische methode waarbij kinderen worden aangemoedigd om hun traumatische ervaringen op te schrijven. Dit helpt hen om hun gevoelens en gedachten te uiten en biedt een gevoel van controle over hun verhaal. Het proces van schrijven kan helpen bij het verwerken van emoties en het herzien van negatieve overtuigingen over zichzelf.

emdr therapeut lelystad

EMDR

EMDR is een bewezen methode voor traumabehandeling, waarbij de focus ligt op het verminderen van de emotionele lading van traumatische herinneringen. Tijdens EMDR-sessies werkt een therapeut met het kind om de herinneringen en de negatieve gevoelens die eraan zijn gekoppeld te verminderen. Dit proces helpt het kind om de traumatische ervaring te begrijpen en ermee om te gaan.

Traumabehandeling is geschikt voor kinderen/jongeren met een traumatische ervaring rondom:

  • pestverleden
  • overlijden van een dierbare
  • een ongeluk
  • brand
  • ouders met psychische problematiek
  • huiselijk geweld
  • seksueel misbruik 

Vragen over traumabehandeling in Lelystad?

Voor vragen, een vrijblijvend kennismakingsgesprek of aanmelding voor een behandeling kan contact worden opgenomen via 06 82501676 of het contactformulier.